Har du noen spørsmål? Send oss en epost eller ring oss på (+47) 980 07 278.

Firmainformasjon
Hattifnatti AS
Skogvollveien 27A
0580 Oslo

Dress on demand

Jeg fikk en hyggelig telefon for en liten stund siden. I andre enden var det en ivrig stemme som sa «jeg vil gjerne ha en ny kjole! Jeg har tenkt at den skal være av litt strekk i stoffet, blå, med hette og lommer, ikke så trang, og den skal være til knærne. Helt enkel. Kan du lage den?».

Denne typen oppgaver er noe av det morsomste jeg gjør. Å sette sammen noe som i utgangspunktet befinner seg i en annens hode er oftest et hyggelig arbeid, og så også denne gangen. Vi snakket litt rundt stoffvalg og detaljer, og ble enige om denimblå french terry, raglanermer, stikklommer i siden og smal ribbkanting. Helt enkelt, altså, men det er jo ikke sikkert at det jeg ser for meg av hennes beskrivelse er det samme som hun ser for seg når hun beskriver.

Jeg tegnet et mønster, tilpasset til målene hennes, og laget en prøve. Prøven satt foruroligende godt, jeg måtte flytte et innsnitt 2 cm, det var det hele.
Helt ærlig så ble jeg litt bekymret – så enkelt kan det da ikke være?
Lommene fikk et avvikende mønster inni, og jeg laget lommeåpningen oval, så det skulle stikke litt frem (rett og slett fordi jeg har dilla på den type lommer om dagen…), innsnitt ble sydd, ermelengden forkortet noe, og skjørtelegden likeså. Hetten ble krympet en tanke, alle ribbkanter kom på og det hele ble satt sammen, uten så mye som er røket tråd.

Kjolen satt og så ut akkurat som hun hadde tenkt, og hun var strålende fornøyd.
Selv ble jeg veldig glad av å lage denne. Sjelden har jeg laget et plagg til en spesifikk person som har gått så lett. Etterpå gikk jeg for å sy en t-skjorte og gjorde fire feil på seks biter, så da gav jeg meg for dagen.

Dersom du har lyst på en slik kjole, så kan den bestilles her hos Hattifnatti i ønsket størrelse og farge 🙂

Del din glede

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *