Har du noen spørsmål? Send oss en epost eller ring oss på (+47) 980 07 278.

Firmainformasjon
Hattifnatti AS
Skogvollveien 27A
0580 Oslo

Fra garn til små vinterplagg

Garn. Færøyene hadde, ved siden av sin spektakulære natur, garn.

Færøysk garn, lar jeg meg fortelle, er særlig godt, og ikke minst – det er faktisk laget på Færøyene og fra ulla på de sauene som bor der.
Noe av det som ergrer meg mest med «norsk» garn er jo at det ikke er norsk i det hele tatt. Jeg har ikke noen problemer med garn hverken fra her eller der, men dersom det står «norsk garn», så vil jeg at det skal være fra norsk sau og spunnet i Norge. Eller er det litt juks.

Alle strikkeplagg på Hattifnatti.no, med unntak av en og annen lue og klut, er strikket av min fabelaktige mamma. Det er hun som er strikkeren. Selv har jeg noen hender som ikke tillater de store krumspringene i den retningen, og må nøye meg med å hekle, som jeg jo gjør med stor glede. Kanskje jeg har arvet denne fresingen over norsk garn som ikke er norsk likevel, for jeg vet jo at der i gården er det kun Hillesvåg og Rauma det går i. Og litt Telespinn.
Det kan godt være at det er flere garnprodusenter som oppfyller kravene, men det vet jeg ikke. Selv hekler jeg i garn som er produsert både her og der, men uten at det da er merket med misvisende landkoder.

Nåja – garn fra færøyske sauer er innkjøpt i stort monn. Før sommeren var jeg litt fornøyd med at det begynte å minke i garnkista på loftet, men det har gått over nå. Det er fullt opp med deilig ull i alle mulige farger, som skal konverteres til pannebånd, luer, skjerf, sjal og antagelig votter. Kanskje jeg hekler en og annen barnegenser, men jeg synes ofte gensere er bedre å ha på når de er strikket, så vi får se. Kanskje det går an å hekle sokker, selv om ublandet ull nok ikke er optimalt for det.

Akkurat nå er jeg på Senja, og selv om jeg liker å være på havet og fiske, så kan man jo hekle litt på tur ut – det må jo være innafor..

Det viste seg nemlig at jeg overhodet ikke var i stand til å la alt det fine garnet vente på meg hjemme i Oslo til jeg kommer tilbake. Må_gjøre_nå!

Så langt er det produsert seks forskjellige pannebånd, som er noe jeg ikke har laget før. Skikkelig gøy er det, og du verden for et praktisk plagg! Jeg fatter ikke helt at jeg ikke har fått øynene opp for dette før. Jeg morer meg med strukturer – noen virker og noen virker ikke, og så er det gøy å ha ferdig småting til julens markeder allerede. Jeg kan ikke helt tenke meg at dette blir noe jeg tar med på augustmarkeder 🙂

Det skal også hekler skjerf i denne ulla. Den er god å ta på, og jeg ser for meg at mye av dette blir fine skjerf, og antagelig noen julegaver. Alt sammen havner i butikken på Hattifnatti.no når jeg bare kommer meg hjemom for å få dampet det hele og tatt bilder.

Den som hekler får se, er det ikke sånn?

Del din glede

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *